Omgeving

Noord-Beveland, eindeloos eiland!

Omringd door de Oosterschelde, de Noordzee en Veerse Meer biedt dit eiland eindeloze mogelijkheden. Het is een zeer aantrekkelijke verblijfplaats, zowel in de zomer als in de winter.

Hier vindt de toerist nog rust en ruimte en geen massatoerisme in dit vakantiegebied. Het eiland heeft van nature prachtige zandstranden en een mooi en uitgestrekt buitengebied. Te voet of op de fiets krijgt U een prima indruk van het mooie landschap met haar inlagen achter de dijken.

Wandelaars kunnen genieten van het nieuwe 150 km. lange wandelnetwerk, evenals fietsers, mountainbikers en ruiters te paard op een voor hen gerealiseerde route. Een rondleiding door één van de natuurgebieden onder leiding van een gids of boswachter is heel verrassend. Spannend en onderhoudend is ook de wandeling met een Romeinse gids in Colijnsplaat naar o.a de Nehalenniae tempel.

Watersporters hebben keus uit 5 modern ingerichte jachthavens. Genieten op het water kan ook tijdens een rondvaart op het Veerse Meer of de Oosterschelde. Vele pontjes varen 's zomers van ons eiland naar Walcheren, Zuid-Beveland en Schouwen-Duiveland.

Noord-Beveland is een geweldig eiland om te wonen, te werken of er op vakantie te gaan. De zes dorpskernen: Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk, Kortgene, Colijnsplaat en Kats en de buurtschappen Plankendorp en Stroodorp elk met hun eigen karakter dragen bij aan de gevarieerdheid van het eiland. Kortom een fijn verblijf gegarandeerd.

Tijdens Uw tochten over het eiland komt U langs nostalgische winkeltjes, kunstgalerieën, vogelkijkhutten en inlagen met prachtige vergezichten. Kinderen kunnen onder begeleiding gaan scharrelen en snorkelen of avontuurlijke zeelessen volgen aan het schone Banjaardstrand. Ook kunnen ze alles leren over de natuur bij de Speelleer boerderij en tevens een huifkar tocht maken. Actieve jongeren willen beslist leren waterskiën, bug racen, boogschieten of de pijlerwand op Neeltje Jans beklimmen.

Ook gastronomisch heeft Noord-Beveland veel te bieden. Verse zeevis, schaal- en schelpdieren staan in veel restaurants op het menu. Ook het Noord-Bevelandse lam is een gewild vleesgerecht.

Kortom: Noord-Beveland is eindeloos.